Gisteren zat ik een filmpje over het maken van een Sinterklaasplanner in een bujo van CreaChick te kijken. En ik was gelijk geïnspireerd. Ik gebruik mijn bujo vooral voor mijn dagplanningen en daarom werk ik in mijn bujo vooral met mijn Monthly, habit tracker, grateful page en daily’s. Maar zoals Maris haar bujo gebruikt vind ik echt super leuk!!! En op deze manier gebruik  je ook daadwerkelijk je washi’s, stempels en nog veel meer echt. Want anders blijven ze bij mij toch echt in de kast liggen… als verzameling! 

sinterklaasplanner bujo

Aan de slag

Dus ik ging aan de slag. Maris had plaatjes verzameld uit tijdschriften. Nu heb ik niet zo heel veel bruikbare tijdschriften en ging ik even snel langs de supermarkt. En hoe leuk is het dat je naast de recepten ook nog eens mooie patronen en embellishments vindt! Dus bujo, schaar, lijm enzovoorts gepakt en aan de slag. Maar ik kwam niet echt in mijn flow…

Werken in je flow…

Ken je dan? De plaatjes klopte gewoon niet bij elkaar. Dus toch maar laptop gepakt en de printer aangezet. En een paar leuke plaatjes opgezocht. Waarvan ik er meerdere printte. En toen kwam ik in mijn flow. Alles klopte en paste bij elkaar, plaatjes, achtergronden en washi’s. En net als Maris knip of scheur ik eerst alles op maat. Daarna schuif ik net zo lang totdat de layout helemaal klopt. En het goed voelt…

Sinterklaasplanner Bujo

De indeling

Ik bedacht wat ik in de sinterklaasplanner wilde schrijven. In ieder geval mijn wensenlijstje en To-Do met wat ik moet doen voor 5 december, pakjesavond. Ik heb alles netje vast geplakt en een mooie kop getekend. Toen de woorden DOEN en mijn WENSENlijst. Vanochtend heb ik de lijsten gevuld, de pagina’s zijn nog niet compleet, er is nog ruimte om een en ander aan te vullen, qua tekst of tekeningen. Zo geef ik mijzelf nog wat ruimte om aan te vullen als ik dat nodig vind.

sinterklaasplanner bujo

Zooooo leuk

Wat vond ik het leuk om zo in mijn bujo te werken. Meestal tekende ik gewoon een mooie titel en daaronder de lijstjes, schema’s of diagrammen. Maar nu is het zoveel feestelijker en gezelliger. Dit was voor mij echt de eerste keer dat ik met verschillende materialen in mijn bujo bezig was. En ik ben super blij met het eindresultaat, de sinterklaasplanner!

Ik hoop dat dit blog en het filmpje van Maris ook jou inspireert.
Heel veel bujo plezier en ik zie graag wat jij hebt gemaakt!

 

Sinterklaasplanner bujo

Detailfoto

sinterklaasplanner bujo

Detailfoto