Ik ga het toch doen… Ik ga een Nederlandse handletter uitdaging beginnen! En we beginnen op 1 april… Hahaha, tja grappig. Maar ik meen het serieus.

In een van de bullet journal groepen op Facebook werd de vraag gesteld waarom we in het Engels handletteren. En toen dacht ik:” Ja, waarom schrijf ik niet in het Nederlands. Maart heette bij mij March en om me gewoontes bij te houden had ik een habit tracker. Bullet journal is door een Amerikaan bedacht en van daaruit verder de wereld in geholpen. Maar we wonen in Nederland. Een prachtig land waar ik van hou, waar ik trots op ben. Dus vanaf nu ga ik in het Nederlands handletteren en zal ik in mijn bullet journal enkel nog in het Nederlands schrijven. En daarom start ik de Nederlandse handletter uitdaging.

Nederlandse handletter uitdaging

De woorden en zinnen zullen alleen in het Nederlands zijn. En voor de maand april heb ik gekozen voor woorden en zinnen die te maken hebben met de lente en april. Thema’s voor volgende uitdagingen zijn: liedjes, films, TV en andere seizoenen. Mocht jij een idee hebben voor een leuk thema laat dan hieronder een reactie achter! Alvast bedankt!!!

Wil je mee doen?

Ik plaats elke maand een nieuwe lijst met woorden en zinnen om te handletteren en te tekenen. Vind je het leuk om jouw creaties te delen, gebruik dan de hashtag #MMNHU (MarielleMaaktNederlandseHandletterUitdaging). Ik ben erg benieuwd wat jij er van maakt.

Plezier maken

Voel je niet verplicht om alle dagen te letteren, soms heb je geen tijd of vind je het woord of de zin 3x niks. Sla die dag(en) dan gewoon over. Het belangrijkste is dat we samen plezier hebben in het handletteren en tekenen. Het is niet de bedoeling dat je je ook maar enigzins schuldig zou voelen om een dag niet te letteren of te tekenen. Ik zelf ga proberen zoveel mogelijk dagelijks te letteren en mijn creaties online te zetten. Maar het zal vast ook bij mij voor komen dat ik soms een dag moet overslaan…

PDF Nederlandse handletter uitdaging April2018 (1)

Nederlandse handletter uitdaging

Maar ik heb er zin in, ik hoop jullie ook! En ik zie graag jullie creaties online…
Tot snel!