Omdat mijn dochter op school niet in de techniekles van haar keuze was beland, wilde ze thuis een eigen, zelf ontworpen, knuffel monster maken. Dus aan de slag met mijn dochter als ontwerper in de dop.

Na enige teleurstelling over haar verplichte batik avontuur, vroeg mijn dochter of we thuis een zelf ontworpen en gemaakte knuffel konden maken. Natuurlijk. Graag zelf! Want ik vind het leuk om zelf dingen te maken en eindelijk was ze heerlijk enthousiast om creatief bezig te zijn. Dus… Lets goooooo!

Zelf ontwerpen

Mijn meisje ging eerst een ontwerp maken. Het moest een monster worden. En we moesten knopen en lintjes gebruiken. Na het tekenen bepaalde ze de kleuren. Daarna keken of we de benodigde materialen in huis hadden. Wat een geluk, na een kleine speurtocht door verschillende kamers, lades en kasten hadden we alles gevonden wat we nodig hadden en konden we aan de slag.
Eerst moest er een patroon gemaakt worden, rekening houdend met het feit dat wanneer je iets opvult het geheel dan smaller wordt. Daarna werd de stof en het vilt geknipt.

dochter als ontwerper in de dop

Omdat we de knuffel thuis zouden maken, vroeg ik haar of ze ook de naaimachine wilde gebruiken. In eerste instantie niet, want dat deden ze op school ook niet… Maar, dan werd die wel een stuk sterker! En achter de naaimachine van mama, dat is toch ook wel stoer! Dus, nadat alles met de hand op de voorkant van het monster was genaaid, verplaatsten we ons naar boven, waar de naaimachine staat.

Achter de naaimachine

dochter als ontwerper in de dop

Na een uitleg en een proeflapje ging het monster onder de machine door. En samen hebben we het monster gestikt. Wat een avontuur! Ze vond het leuk om te doen. De bovenzijde lieten we open, zodat het lijfje gevuld kon worden. Daarna maakte ik met wat lintjes ertussen de bovenzijde met de hand dicht!

 

Mijn dochter als ontwerper in de dop

Ik vond het heerlijk om samen met haar een zelf ontworpen monster knuffel te maken, wat een feestje!!! En wat ben ik trots op mijn dochter als ontwerper in de dop… Hopelijk komen er nog veel meer van dit soort projectjes.

dochter als ontwerper in de dop