Het is alweer bijna Pasen en dan maak ik het weer lekker gezellig in huis. De paastakken staan alweer in de vaas en zijn behangen met houten eitjes. En om het geheel af te maken is ook mijn gehaakt paasslinger weer opgehangen!
Ik ben gek op slingers haken en in dit blog vertel ik je hoe je deze zelf maakt!

Paaskleuren?

Paasslinger04 MHoogeboomIk heb gele katoen gebruikt en de hele slinger in deze ene kleur gehaakt. Je kan natuurlijk ook een andere paaskleur nemen of gekleurde bloemetjes toevoegen. De gehaakte paasslinger is lekker snel klaar en ook heel goed te doen voor een beginner!

 

Blijven tellen!

Paasslinger02 MHoogeboomNeem een haaknaald die geschikt is voor de katoen die je gebruikt. Bepaal hoe lang de slinger ongeveer moet worden en hoe je de bloemen er in wilt verdelen. Omdat de bloemen onderdeel zijn van de slinger is het handig om goed te tellen, onder andere het aantal losse tussen de bloemen. Ik gebruikte 20 losse tussen de bloemen.

 
Het patroon

1. Haak een ketting van losse in de gewenste lengte tot de eerste bloem
2. Haak nog 3 lossen
3. Haak een stokje in de derde losse vanaf de haaknaald.
In deze losse wordt de gehele bloem gehaakt.
4. Haak nog een stokje in dezelfde losse
5. Haak 3 losse en maak het eerste blaadje af met een half vaste in de losse.
6. * 3 losse, 2 stokjes (in de eerste losse van punt 3) 3 losse, half vaste * herhaal nog 3 keer zodat je 5 blaadjes per bloemetje krijg.
7. Na de laatste half vaste van de bloem haak je verder aan de ketting van losse, tel goed hoeveel lossen je tussen de bloemen wilt en herhaal punt 2 tot en met 6.
Met het haken van deze slinger zitten de bloemen mooi in het midden van de slinger. Je kan natuurlijk ook eerst een lange ketting van losse maken en daar de (verschillende gekleurde) bloemen aan naaien.

Paasslinger05 MHoogeboom

 
Een ei hoort erbij!

Eieren Paasslinger (1)Evenuteel kan je nog wat gehaakte paaseitjes toevoegen, zo maakte ik de eitjes:
1. Zet een magische ring op
2. Haak 3 losse (eerste stokje!), haak verder in de ring
3. Een stokje
4. Een dubbel stokje, een losse
5. Een dubbel stokje
6. 11 stokjes
7. Half vaste in de derde losse (eerste stokje)
8. Trek de magische ring aan en
9. Hecht af.

Ik heb één draad afgehecht en de andere draad heb ik naar de top van het ei gebracht om het zo vast te kunnen maken aan de slinger!

Hele fijne Paasdagen!!!

PS ik zou het leuk vinden als je hieronder vertelt wat jij graag voor of met Pasen haakt!