Met Kerst stuur ik graag kerskaartjes. Al vind ik de postzegels verschrikkelijk duur!
Ik vind het leuk om zelf kaartjes te maken en deze te versturen naar familie en vrienden. Zo laat ik ze weten dat ik aan ze denk en dat ze belangrijk voor mij zijn.
Helaas sturen steeds minder mensen een kaartje… Omdat het te duur is of omdat ze het geld aan een goed doel besteden. Dat laatste is natuurlijk geweldig, maar ik vind het jammer dat de traditie een beetje verloren gaat.

Een kaartje met Kerstmis vind ik leuk!

Kerstkaart haken handletteren

Wanneer je de moeite neemt om een kaartje uit te zoeken, te schrijven en te posten (of rond te brengen) zegt dat, dat je de ander waardeert. En misschien moet dat niet alleen met Kerstmis maar zo gebeurd dit al heel lang. Mijn ouders kregen vroeger echt heel veel kaarten. Elk jaar werd dan ook bijgehouden hoeveel het er waren. Helaas wordt het nu elk jaar minder…

Wel, ik stuur graag een kaartje met Kerst, ook omdat ik dat de rest van het jaar eigenlijk niet doe. En van dat kaartje maak ik dan ook graag iets bijzonders. De standaard Kerstkaarten in de winkel vind ik vaak niet leuk, of de tekst staat me niet aan. Door zelf mijn kaartjes te maken, kan ik het precies zo maken zoals ik dat zelf wil.
Dit jaar wilde ik twee hobby’s van mij combineren: haken en handletteren.
Op Pinterest vond ik mijn inspiratie. De ijskristallen wilde ik haken en de tekst schreef of tekende ik in wit op een bruine kaart.

Een ijskristal haken

IJskristal haken

Het patroontje van de ijskristal vond ik hier (ook via Pinterest!)
Een korte beschrijving:

  1. Haak een ring van 6 losse
  2. Haak 6x 3stokjes en 2 losse in de ring (begin met een3 losse als eerste stokje)
  3. Haak in elke opening (van 2 losse) het volgende:
    1 vaste, 3 lossen, 1 vaste, 5 lossen, 1 vaste, 3 lossen, 1 vaste
  4. Haak 1 losse om naar de volgende opening te komen en herhaal punt 3.
  5. Haal de draad door de laatste vaste
  6. Werk de draden niet weg maar maak er een knoopje in op ongeveer 5 cm.
    De ijskristal kan dan opgehangen worden.

Klik op bovenstaande link voor de uitgebreide beschrijving met foto’s!

Washi Tape

Met een stukje gouden Washi tape plakte ik de ijskristal op de kaart. Waarop ik al eerder te teksten had geschreven. Ik hou er niet van om alles hetzelfde te maken dus hoe ik de teksten tekende verschilde van elkaar.

Washi tape

Mocht je geen kaartje van mij ontvangen hebben, dan wens ik je alsnog via deze weg

Fijne Feestdagen!!!