Vorig jaar zag ik de super mooie kerstballen van Andrea Garvey en dacht die wil ik ook. Maar ik zag haar ballen vlak voor de kerst, ik had geen tijd om ze toen te maken. Maar dit jaar was ik voorbereid! In september had ik haar bericht weer opgezocht, bekeken en een bestelling gedaan bij een kerstballen gigant. Ik ben voor de plastic ballen gegaan omdat ik deze wat kan opschuren en met gesso voorbereiden. Op glas lijkt mij dat niet zo makkelijk en ben ik bang dat ik elke keer de verf er afstoot of dat er krassen op komen en de verf loslaat…

Ik bekeek eerst de video van Andrea op YouTube.   Hierin legt ze duidelijk uit hoe zij de kerstballen voorbereid en maakt. Ik laat je hier zien hoe ik het heb gedaan. Hierboven zie je mijn eindresultaat, ik ben er echt super blij mee. Normaal is mijn boom wit met goud, dus dit jaar wordt het een bonte kermis!  

Eerst heb ik de ballen opgeschuurd met schuurpapier, dit moet je voorzichtig doen want anders is de bal al kapot!
Maak de bal goed stof en vet vrij. Ik heb ze even afgewassen en goed laten drogen.
Daarna breng je over de hele bal gesso aan en dit laat je ook weer heel goed drogen!!!

Elke zaterdagavond hebben wij een familieavond. Een van ons verzint wat we gaan doen, bij mij is dat natuurlijk veel creatief. Dus gingen we met z’n drieën lekker aan het verfen aan. Ik had de ballen voorbereid dus we konden gelijk met kleur aan de gang!

De eerste laag is met acrylverf, ik gebruikte steeds twee kleuren. Daarna ging ik met een andere kleur de bal versieren. Ik bracht stippen aan, een soort bloemblaadjes enz. Je kan hierbij lekker je fantasie heerlijk de vrije loop laten gaan!

Met acrylstiften breng je kleine details aan en als laatste gebruikte ik een gouden lakmarker vanEdding. Dit vind ik echt de mooiste gouden stift!

Toen de ballen helemaal droog waren heb ik ze nog twee keer met vernis afgelakt. Lekker in hoogglas zodat ze straks in de boom fijn kunnen glanzen!

Nu moet ik alleen nog een piek in dezelfde stijl maken. Van de week heb ik bij de kringloop een tweedehands plastic piek gevonden. Dus die gaan we gebruiken!

Wanneer mijn boom staat zal ik op dit blog de foto’s plaatsen!

Ga jij dit jaar voor een gekleurde boom?