Wat is het toch fijn om dingen uit m’n hoofd te halen en gewoon aan papier toe te vertrouwen. Ik heb daarom een Kerst planner in mijn Bujo gemaakt. Weer in dezelfde stijl als de Sinterklaas planner.
Ik vind het heerlijk om zo in mijn Bujo te werken. Voorheen was het eigenlijk vooral schrijven en wat handletteren. Maar op deze manier maak ik meer gebruik van mijn washi’s en heb ik nog meer plezier van mijn Bujo! Inspiratie heb ik onder andere opgedaan bij CreaChick en maakt al eerder een Sinterklaas planner.

Kerst planner bullet journal

Gebruikte materialen

Voor deze spread heb ik de volgende materialen gebruikt:

  • Gratis tijdschriften (o.a. Jumbo)
  • Folders (o.a. Intratuin)
  • Papier uit de Flow book for paper lovers
  • Washitape (o.a. Kerst, doorzichtige glitter (#loveIt!), blauw met gouden sterren)
  • Potlood
  • Micron pen 0,5
  • Gum

Knippen

Eerst heb ik weer allemaal plaatjes uitgeknipt, een beetje gesorteerd en bij elkaar gelegd op sfeer. Toe bepaalde ik de sfeer die ik wilde neerzetten. Dus plaatjes wisselen, washi’s toevoegen enz… Ik heb nog een heleboel plaatjes over, maar die bewaar ik, misschien kan ik daar nog wat mee.
Ik heb voor de verschillende plaatjes nu een A5 envelop waarin ik ze bewaar. Ik houd de enveloppen op volgorde van tijd. Zodat ik een beetje overzicht houd. Want al eerder had ik plaatjes verzameld, maar dan alles op één hoop. En dan zie je dus echt niet meer goed wat je hebt. Wil nog wel een handig bakje voor de enveloppen, want dat zullen er in de loop van de tijd nog wel veel meer worden!

Kerst planner bullet journal

Kerst planner in mijn Bujo

Maar goed, ik had alle plaatjes uitgezocht en alles wat ik er aan toe wilde voegen qua washi enzo, dus kon het alles gaan vastplakken. Dat vind ik toch wel een spannend klusje… Stom hè?! Nog steeds bang om een pagina te verpesten. Ken je dat? Eigenlijk niet nodig toch? Je kan altijd opnieuw beginnen en daarnaast zou het goed zijn om de imperfecties te omarmen (klinkt beetje gek…) maar goed. Je begrijpt vast wat ik bedoel.
Eenmaal alles vastgeplakt op de pagina’s, ga ik met potlood bekijken waar ik welke tekst wil hebben. Links de planning en recht de ToDo-lijst. Want die zou nog wel eens flink langer kunnen worden…

Kerstplanner bullet journal

In ieder geval was het weer een feestje om te maken!
Ik ben wel benieuwd wat je er van vindt… Dus laat hieronder je reactie achter, bedankt!