Het is weer 31 oktober geweest, Halloween. En dit jaar heb ik een Halloween Hermelien kostuum gemaakt voor mijn meisje.
Meestal zijn de Halloween feestjes op de zaterdag voorafgaand aan 31 oktober. Zo ook hier in Westervoort, waar wij op 28 oktober Halloween hebben gevierd bij de plaatselijke korfbalvereniging.  Super gezellig! En voor zo’n leuk feestje hoort een goed kostuum.

Onze dochter is helemaal in to Harry Potter en wilde graag een Hermelien kostuum. Nou dat is gelukt! Jeej!
Al vaker heb ik zelf een verkleedkostuum gemaakt, afgelopen carnaval een prinsessenjurk met één schouderbandje. En in 2016 een Twinkelpakje zoals in Playmobil Super 4.

Mantel Hermelien

Stof halen

Dit jaar ben ik samen met dochterlief stof gaan halen. Bij Patrick Karteris in Oosterhout vonden wij mooie en goedkope  zwarte soepele stof. Perfect voor een tovergewaad of mantel. Nu nog een patroon. Ik heb een heerlijk boek met simpele patronen voor verkleedkleding. Het patroon van de tovernaar (!) werd mijn basis. Maar omdat mijn dochter wat ouder en groter is dan de gebruikte maten in dit boek heb ik de lengte aangepast.

Tovenaar voorbeeld

Eerst trok ik het patroon over op papier, en die heb ik weer even gepast op mijn dochter. Toen heb ik de patroondelen uit de stof geknipt.  Naaimachine en lockmachine op tafel en gaan!
Helaas had ik even wat strubbelingen met mijn lockmachine, maar de volgende ochtend, na alles opnieuw te hebben ingeregen, stikte hij weer als een zonnetje!

De mantel was makkelijk in elkaar te zetten. Wel even opletten met de raglan mouwen! De eerste keer dat ik een patroon uit het boek maakte ging ik hier dus de mist in… hihi! Maar nu was ik goed voorbereid Eerst even alles aan elkaar stikken, toen alle naden mooi gelockt en de zomen erin gemaakt.

Badge en das

Er moest nog wel een badge op de mantel gemaakt worden. Op internet zocht ik naar een mooi voorbeeld, die ik op transferpapier wilde printen en dan op het gewaad naaien.  Ik zette de badge vast met textiellijm en gouddraad. In de kringloopwinkel vond ik een bordeauxrode stropdas en een grijze plooirok. Op de stropdas maakte ik goude strepen, zoals de Gryffindor afdeling heeft.

De toverstok maakte van een eetstokje van de plaatselijke Chinees, een lijmpistool en acrylverf. Op Pinterest had ik mooie voorbeelden gevonden!

 

Zwaaien en zwieren

Ons meisje voelde zich een echte heks, en zwaaide de hele avond met haar toverstok. De mantel zwierde om haar enkels en het gouddraad fonkelde vrolijk. Ze had een geweldige avond!
In februari volgt er een Harry Potter feestje… Kan ze heerlijk verder zwaaien en zwieren!

Heb jij ook zelf een Halloween kostuum gemaakt?
Ik ben benieuwd!