In januari  ben ik jarig en in de maand ervoor zag ik op facebook vele gehaakte kerststallen voorbij komen. Ik was verliefd! Die wilde (moest!) ik ook maken. Voor mijn verjaardag vroeg ik dus om het boekje: haak je eigen kerststal van Christal Krukkert. Ik had mezelf dan ook ten doel gesteld om de stal in 2016 bij elkaar te haken.
Echt super leuk om te doen!

Kerststal haken Jezus Jozef Maria

Aan de slag…

Omdat ik nog steeds bezig ben met herstellen van mijn gebroken enkel, heb ik online het een en ander besteld. Wat zijn die oogjes trouwens duur! Die heb ik dus maar in China besteld… Dat waren er echt heel veel. Ik heb nu een voorraad tot aan Sint Juttemis. Hihi!
Mijn lieve man had vulling bij de Hema meegenomen, zo’n kilo zak, ook hiermee kan ik echt lange tijd vooruit. Fijn!
Het katoen had ik besteld bij Boekenvoordeel, mooi katoen met een mooie korting!
Ik kon aan de slag!

Afwisseling om mijn doel te bereiken

Af en aan haakte ik een kerststal figuurtje. Om enkel en alleen deze figuurtjes te haken vond ik nogal saai. En wanneer ik geen zin meer heb, dan komt de klad erin en krijg ik het nooit meer af. Terwijl ik voor mezelf echt een deadline had gezet! Wanneer de Kerstboom opgezet zou worden, moesten (minimaal) de hoofdrolspelers afzijn. Dat waren voor mij Jezus met kribbe, Jozef, Maria, Ezel en de Os. Mijn man zou een houten kerststal maken. Ik zeg missie geslaagd! Want ik heb ook nog een herder, schaap, engel en de drie wijze gehaakt.
Om het stalletje echt af te maken haakte ik nog een vallende ster, naar een patroontje van Wolplein, uit de adventskalender van 2015.

Kerstals haken Herder

Nog even een goede haaktip!

Onzichtbaar minderen
Minderen kan je op twee manieren doen. Ik gebruik bij het haken van amigurumi’s graag de onzichtbaar minderen techniek. Hierbij minder je een steek door de volgende 2 voorste lussen op te pakken en samen af te haken.
Hier vindt je een filmpje waarin het goed wordt uitgelegd!

Heb jij ook de Kerststal gehaakt?
Ik hoor graag jouw ervaring!