Dit jaar gaan twee lieve vriendinnen meedoen aan de Alpe d’HuZes en ook dit jaar wil ik daar graag weer aan bijdragen. Vorig jaar deed ik dat door vlinder sleutelhangers te maken. Dit jaar wilde ik gelukspoppetjes haken.

Gelukspoppetjes hakenWil je ook bijdragen?In 2010 ben ik mijn tante aan kanker verloren en daarom probeer ik een mooi (hoog!) bedrag bij elkaar te krijgen, wat ik zelf zo niet zou kunnen schenken. Ik verkoop de poppetjes voor €3,00 per stuk. En de gehele opbrengst gaat naar KWF, Alpe d’HuZes. Ik zou het geweldig vinden als je me wilt helpen! Wil jij ook bijdragen en een gelukspoppetje kopen? Stuur mij dan een berichtje op info@mariellehoogeboom.nl.

Wil jij zelf ook een gelukspoppetje haken?

Dan heb je dit nodig:

 • Haakkatoen
 • Haaknaald (passend bij katoen)
 • Houten kralen 20mm
 • Stopnaald

Ik gebruikte verschillende soorten garen, maar met name katoen. Je kan hier goed restjes voor gebruiken want je hebt maar heel weinig per poppetje nodig. Het glittergaren heb ik van de Action. De overige zijn van de merken Penquin, Phildar 3, Catonia en Lara van Scheepjes.

gelukspoppetjes haken

Zo haak je de gelukspoppetjes

 • haak 2 lossen,
 • haak 6 vaste (of 5 vaste bij dikker katoen haaknaald 3,5) in de eerste losse,
 • haak 2 vaste in elke steek (10-12 vaste),
 • haak in elke steek één vaste (10-12) herhaal dit 3 of 4 keer, haal de begindraad door het gat naar beneden.
 • Stop een kraal (met het gaat naar beneden, gelijk met gat) in het haakwerk (ik gebruik mijn haaknaald om deze recht naar beneden te krijgen zodat alle draden er makkelijk doorheen kunnen)
 • Haak 6 minderingen zodat de kraal opgesloten zit.
 • Knip de draad af en haal deze door de kraal naar beneden.
 • Haak een ketting van lossen tussen de 25 en 30 losse.
 • Bevestig een andere bijpassende kleur aan het uiteinde van de ketting.
 • Vouw de ketting dubbel en maak een knoop zodat er een lus ontstaat.
 • Haal de 4 draden door een (kale)
 • kraal. Bevestig deze kraal bovenop de gehaakte kraal door de 4 draden door te steken.
 • Maak een knoop onder de gehaakte kraal en knip de resterende draden op lengte af.

Gelukspoppetjes haken

Haak jij ook voor een goed doel?
Laat hieronder een reactie achter. Ik ben erg benieuwd naar jouw werk en verhaal!