In september in mijn kleinste neefje jarig. Ook wel mijn grootste vriendje en meest ondeugende boef! Hihi!
Een paar weken geleden vroeg mijn zus of ik ‘De Taart’ wilde maken. Ik maak eigenlijk alleen taarten voor eigen gebruik. Elk jaar als mijn eigen meisje jarig is moet er een geweldige taart komen!
Maar voor mijn vriendje wilde ik wel een taart maken. Het moest een kikker worden. Samen op zoek naar foto’s van kikker taarten.

Een boltaart

Ik heb een bolle vorm om een biscuit in te bakken, maar die is niet zo heel groot. Dus ik bedacht dat de kikker op lelie bladeren zou zitten in de vijver. De onderste taart zou gewoon rond (en hoog) worden. Mijn zus haalde de ingrediënten en ik kon aan de bak; een boltaart en twee rond van 28 cm.
De vijver kreeg drie tussenlagen; 2 met bakkersroom en 1 met aardbeienjam. De kikker kreeg 2 tussenlagen; 1 met bakkersroom en 1 met aardbeienjam.
Beide taarten heb ik afgesmeerd met botercreme en laten opstijven.

De kikker in de vijver

‘s Avonds nadat mijn eigen meisje lekker naar bed was, had ik alle rust om de kikker te maken, de vijver zou ik in de ochtend doen. Ik gebruikte rolfondant van Funcakes, groen, blauw en wit. Voor het mondje van de kikker kleurde ik wat witte fondant met rode kleurstof. Voor het buikje kneedde ik wat wit door groen. De ogen zijn volledig van fondant, de pupillen heb ik met zwarte kleurstof geschilderd.

Zaterdagochtend ging ik aan de slag met de vijver, de taart was erg hoog geworden. Maar zo wist ik zeker dat er genoeg zou zijn voor alle feestgangers! Ik wilde een beetje beweging in het water creeëren en kneedde er wat witte fondant door. Dit gaf een soort licht marmer effect. Ik vond het super goed gelukt. Jeej! Wat mij wel vaker gebeurd is dat de fondant op de rand toch een beetje scheurt. Zo ook met deze taart… Maar omdat er toch leliebladeren overheen zou maken, zou ik het meeste kunnen maskeren.
Door het groen kneedde ik weer een beetje wit, zodat de bladeren niet zo statisch zouden zijn. Daarna nog wat gras gemaakt en die aan de zijkant geplakt.

Naam erop of niet

Toen moest er toch nog een naam op… Maar hoe? Ik vind het altijd een beetje lastig om uitgestoken letters netjes op een taart te krijgen. Maar handletteren met penseel kan ik wel, dus…
Zo schilderde ik de naam op een stukje wit fondant en dat plakte ik op de taart. Mijn lieve neefje werd 2, die had ik wel uitgestoken. Bij mijn zus thuis zou ik de taart helemaal in elkaar zetten. Ik verstevigde de vijver met kitkat en zette de kikker boven op de leliebladeren.

Ja, ik was best een beetje trots!
En m’n neefje en zus vonden de taart super leuk en lekker, ook heel fijn!!!

Gefeliciteerd kleine uk!