Via een oproep in een FB bullet journal groep had ik me gemeld bij Anouk van Nouk-San om te helpen op een creatieve beurs. Lijkt me super leuk, dus enthousiast gereageerd. En ik mag dus deelnemen als handletter artist tijdens Creaweekend Hardenberg bij Creative Café! Jeej! 

Alleen nu ik dit schrijf… zit ik nog met flinke griep, verstopte neus en piepende longen op de bank. Vanwege mijn astma heb ik prednison gekregen van de huisarts en moet ik de maximale dosis van mijn dagelijkse medicijnen gebruiken. Ik weet dus nog niet zeker of ik wel aanwezig kan zijn als handletter artist…

Mijn voorbeelden

Ik vind mezelf eigenlijk helemaal niet zo’n handletter artist, maar ik ben er nu toch wel zo ingerold. Grappig! Ik kijk op tegen mensen als Martine Broere van Studio Suikergoed of Dawn van Dawn Nicole Design of Cindy van Llamas love lettering… Ik durf mezelf echt niet te vergelijken met deze toppers!

Maar ik vind het wel heeeeeeel leuk om te handletteren. En in mijn voorbereiding op de beurs kom ik er achter dat ik best veel geleerd heb de afgelopen jaren en dat ik best een beetje kan handletteren. Met dank aan mijn voorbeelden, natuurlijk! Want daar heb ik echt veel van geleerd.

handletteren

Een tip

Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met papier, potlood en inkt. En ben ik heel blij met mijn gum! Hihi… want dat is mijn geheim of tip, zoals je het wilt lezen: eerst met potlood opzetten en als het klaar is alle potlood weer weg gummen. Je moet wel even goed op je papier letten, dat dit niet kapot gaat…

handletteren

Hoe ik te werk ga

Ik begin altijd met nadenken over wat ik wil schrijven, in welke stijl en of ik kleur wil gebruiken. Dan ga ik aan de slag met de opzet. Ik zet een paar basislijn waar de letters op komen te staan. Ik gebruik hiervoor gewoon een geodriehoek en mijn vulpotlood. Niks bijzonders! Daarna ga ik een eerst schetsen. Bevalt de opzet en pak ik mijn Micron pennen erbij, mijn favoriete zijn de nummers 3, 5 en 8. Deze pennen schrijven fijn en zijn mooi echt zwart van kleur. Super om mee te werken, daarnaast zijn de watervast.

Als ik kleur wil toevoegen, wacht ik nog even met mijn Micron’s en bepaal ik welk materiaal ik dan wil gebruiken. Meestal zijn deze op waterbasis. Als je met een stift op waterbasis over het zwart van de micron gaat, kan deze een beetje uit vloeien… En dat vind ik lelijk. Ik wil strakke zwarte lijnen!

Voor kleur werk ik vooral met de stiften van Stabilo, de Ecoline brushpens of watercolor brushpennen van Koi. (deze heb ik van een van mijn beste vriendinnen gekregen! Zo gaaf!) Na het gebruik van watergedragen inkten, maak ik de tekening af met mijn favoriete zwarte pennen. De gekleurde inkt moet dan wel helemaal droog zijn…

handletteren

Creaweekend Hardenberg bij Creative Café

Maar goed, hopelijk zie ik je op het Creaweekend Hardenberg bij Creative Café!

 

Al eerder schreef ik een artikel over hoe ik begon met handletteren en tekenen.