Vroeger vond ik tekenen altijd erg leuk. En iedereen zei dan ook:” jij moet later reclametekenaar worden!”. Toen had ik geen idee wat ze daar precies mee bedoelden en hoe ik dat zou kunnen worden.  Vandaag de dag is tekenen wel een hobby, helaas geen beroep. Hoe ik het tekenen weer oppakten kan je hier lezen, en jij kan dat ook!


Ken je dat? Een aanstarend wit vel papier!

Ik heb jaren lang niet getekend, vooral omdat dat witte vel papier mij altijd zo ‘aankijkt!’
Ken je dat? Je wilt wel graag iets tekenen, maar wat?!
Nu lees ik al zo’n 9 jaar de Flow en zij gebruiken veel illustraties. Tekeningen die ik ook wel zou willen maken. En toen ik met een gebroken enkel thuis kwam te zitten zat dacht ik, misschien kan ik het tekenen weer een beetje oppakken. Dus het een en ander bij elkaar gezocht wat ik in huis had en gaan zitten… En toen… moest ik gaan bedenken wat ik wilde tekenen. En daar liep ik vast. En ik bedacht me dat ik daar vroeger ook op vastliep.

Ik wilde graag tekenen, maar wat? Zomaar beginnen op een pagina kan ik niet. Ik moet een doel hebben. Het staren naar een wit vel papier is echt dodelijk voor mijn zin om te tekenen! Dus ik moest opzoek naar inspiratie, meestal doe ik dat op Pinterest.

Zoeken op internet

Dus laptop erbij, Pinterest open en zoeken: tekenen & inspiratie. Eigenlijk vond ik niet wat ik zocht… Wist ook niet zo goed waar ik nu naar op zoek was. Op een gegeven moment zat ik op Instagram en vond daar iets over een teken en handletter challenge. Dat was precies wat ik zocht!

Lekker tekenen en handletteren

Dawn Nicole Designs had een leuk lijstje om elke dag met een soort van opdrachten om te tekenen en te handletteren. Ik vond het geweldig. Mijn tekenblok, pennen en potloden in de aanslag en lekker tekenen. Ik wilde ook van die mooie teksten kunnen tekenen, en deze eerste lijst was daar uitermate geschikt voor! Super vond ik het om zowel te tekenen als te letteren.

Voor dat letteren heeft Dawn Nicole ook hele leuke video’s en printable’s GE-WEL-DIG!!! Volg deze link je je vind ze vanzelf. Heel Veel Plezier!!!