Haken voor een goed doel is altijd een goed idee! Dus zo haakte ik in mei in totaal 145 vlinders om onderzoek naar het genezen van kanker te steunen!
Op 2 juni van dit jaar (2016) gingen twee moeders van school de strijd aan met die beroemde berg, de Alpe D’HuZes, in Frankrijk. Omdat mijn lieve tante ook gestorven is aan kanker, wilde ik hen heel graag steunen. Maar een ‘kleine’ eigen bijdrage vond ik niet voldoende. Mijn portemonnee is momenteel niet al te groot en dus bedacht ik mijn vlinder actie. Want ik wilde veel geld ophalen.

Vlinders haken in mijn bed, met mn gebroken been
Als ik iemand sterkte of beterschap wil wensen haak ik vlinders en maak daar dan een sleutelhanger of kleine mobiel van. Nu wilde ik minimaal 50 vlinder sleutelhangers maken, die ik voor €2,00 per stuk verkocht. Dat leek mij een mooi rond getal. De actie was een groot succes! De eerste 20 vlinders had ik op Facebook gezet en diezelfde avond ware ze allemaal al verkocht. Dus ik moest snel aan de bak om nieuwe te maken. Ook veranderde ik de bevestiging aan de sleutelring, deze was nogal fragiel en echt geschikt voor kinderen, die de sleutelhangers geweldig vonden.
Voor de kindersleutelhanger gebruikte ik geen kraaltjes maar, maar haakte ik een ketting van losse waar ik de sleutelring aan maakte. Dit was veiliger en veel steviger. Ik heb geprobeerd om voor mijn actie allemaal verschillende vlinders te haken, enkel en alleen unieke vlinders wilde ik.

Paarse vlinder sleutelhangers

Uiteindelijk startte de twee moeders ook een vlinder actie op school. Deze vlinders waren wel allemaal hetzelfde, ze werden allemaal in dezelfde kleur paars gehaakt, om zo een lerares van school te eren. Met een witte ketting van losse bevestigde ik de vlinders aan de sleutelring.
En zo maakte ik met een halve kilo aan katoen, in 27 uur, 145 vlinders.
Mijn eigen actie leverde €178,00 op.
Ik was zo trots! Zo kon ik echt bijgedragen aan de sportieve prestatie die op 2 juni 2016 op de Alpe D’HuZes neer gezet zou gaan worden, door twee sportieve ToPPerS.

img_4139

Ik vond het geweldig om dit te doen, al kon ik op het laatste geen vlinder meer zien..
Maar wanneer nodig, pak ik m’n haaknaald op en zal ik vlinders blijven haken.
Want opgeven is geen optie!

Heb jij wel eens voor een goed doel gehaakt? En liep dat ook een beetje uit de hand?
Ik lees graag jouw ervaring!